تولد گوگل
لری پیج و سرگئی برین، دانشجویان استنفورد پروژهای را برای ساماندهی بهتر نتایج جستجوهای اینترنتی آغاز کردند. آنها نام پروژه خود را Backrub گذاشتند اما به سرعت آن را به Google تغییر دادند.
تزریق اولین سرمایه
Andy Bechtolsheim، جذب ایده لری و سرگئی شد و ۱۰۰هزار دلار روی آن سرمایهگذاری کرد. جف بزوس، بنیانگذار آمازون هم از سرمایهگذاران اولیه این پروژه است. با این سرمایه، پیج و برین از استنفورد به اولین دفتر خود، گاراژ خانه دوستشان در کالیفرنیا نقل مکان کردند. همزمان دامنه Google.com خریداری شد.
کار در گاراژ کافی است
این شرکت در حال رشد ۸کارمند داشتند و دیگر گاراژ برایشان فضای کوچکی بود؛ پس دفتر کوچکی در کالیفرنیا خریدند و موفق شدند از یک VC مبلغ ۲۵ میلیون دلار سرمایه جذب کنند.
شکلگیری Google Ads
گوگل تصمیم داشت با ایجاد برنامه Google Ads تبلیغاتی را در موتور جستجویش قبول کند که در پی آن این فرصت به وبسایتها داده میشد تا با خرید کلمات کلیدی مرتبط، در کنار نتایج جستجوی گوگل نمایش داده شوند. درآمد حاصل از این فروش گوگل را به یکی از ثروتمندترین شرکتهای جهان تبدیل کرد.
یک رهبر واقعی
اریک اشمیت مدیرعامل گوگل شد. اشمیت تجربه مدیریت و رهبری خوبی داشت که توانست کمک بزرگی به این کمپانی کند.
شکلگیری Gmail
گوگل سرویس پست الکترونیکی خود، Gmail را ایجاد کرد. در نهایت Gmail با ایجاد سرویس Google Docs مایکروسافت را به چالش کشید.
گوگل، فراتر از یک موتور جستجو
گوگل ابزاری را برای کمک به کاربران در مسیریابی ایجاد کرد. این کار در ابتدا با Google Maps آغاز کرد که از طریق تصاویر ماهوارهای به مسیریابی کاربران کمک میکند. اندکی پس از آن Google Earth به بازار آمد که یک تکنولوژی سهبعدی نقشه بود که به کاربران این امکان را میدهد تا مکانهای دور از دسترس را از مانیتور خود تماشا کنند.
اولین تلفن همراه
گوگل تلفن همراه خود را وارد بازار کرد. Nexus 1 به دلیل اندازه کوچک و دوربین قدرتمندش مورد توجه قرار گرفت. این محصول مشترک گوگل، HTC و T-Mobile بود.
اشمیت از مدیرعاملی کناره گرفت
در اقدامی غافلگیرانه، اریک اشمیت از مدیرعاملی کنارهگیری کرد و مدیراجرایی شرکت شد و لری پیج برای مدیرعاملی انتخاب شد. پس از این تغییر کمپانی گوگل اپلیکیشن Waze را با ۱.۳ میلیارد دلار خریداری کرد.
شکست عینکهای کامپیوتری
Google Glass هدستی با لنزهایی روی چشم بود که میتواند از پیامها گرفته تا نقشه را جلوی چشم کاربر نمایش دهد. این محصول برای گرفتن بازخورد از مخاطبان تولید شد اما با سروصدای بسیار و تمسخر فراوان همراه بود.
و اما اینترنت اشیاء
گوگل با Google Home وارد عرصه اینترنت اشیاء شد. این دستگاه رقیبی برای الکسای آمازون و بعدها Homepod اپل شد.
جریمه بزرگ
اتحادیه اروپا گوگل را به اتهام انحصار، ۲.۷ میلیارد دلار جریمه کرد. هرچند که این کمپانی این اتهام را رد کرد.