از سوم ماه مارچ ۲۰۲۰، کرونا در حداقل ۲۰۰ کشور جهان شامل بریتانیا و آمریکا جان هزاران نفر را گرفته و تعداد موارد ثبتشده ابتلا به کرونا روز به روز در حال افزایش است. آمارها نشان میدهد تعداد مرگومیر ناشی از کرونا بیشتر از خویشاوندانش یعنی ویروس سارس (سندروم حاد تنفسی) وآنفلوآنزای پرندگان است.
پیش بینی وقوع اپیدمی توسط هوش مصنوعی در جهان
برای مثال، بلودات (BlueDot) که یک شرکت جهانی در زمینه پایگاه دادههای هوش مصنوعی است، برای تحلیل اطلاعاتی که از منابع فراوان به دست میآورد و برای ردگیری بیش از صد بیماری مُسری، از الگوریتمهای هوش مصنوعی، یادگیری ماشینی، و پردازش زبان طبیعی استفاده میکند.
در ۳۱ دسامبر ۲۰۱۹ ، شرکت بلودات پیش از مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا (CDC) و پیش از سازمان بهداشت جهانی (WHO)، برای مشتریانش هشداری فرستاد که از شهر ووهان دوری کنند در صورتی که سازمان بهداشت جهانی تا نهم ژانویه ۲۰۲۰ هیچ آگهی در مورد این اپیدمی صادر نکرده بود. همچنین شرکت بلودات در همان ماه، با تحلیل مسیر سفرها و پروازها، سایر شهرهای آسیاییِ در معرض خطر را نیز پیشبینی کرده بود.
انتظار می رود که در آینده، هوش مصنوعی قادر خواهد بود با استفاده از دادههای شبکههای اجتماعی، رفتار انسانها و همهگیریهای بالقوه را پیشبینی کند.
تکنولوژیهایی برای دفاع از بشریت در برابر کرونا
همچنین میتوان از هوش مصنوعی کمک گرفت تا در صورت ابتلا به ویروس، کارهایی را که باید انجام دهیم به ما یادآوری کند. چین اپلیکیشنی را راهاندازی کرده است تا مردم بتوانند به کمک آن بررسی کنند که آیا سوار هواپیما یا قطاری شدهاند که مورد تاییدشدهای از ابتلا به کرونا در آن وجود داشته است یا خیر. همزمان با این اقدامات، چین برای حصول اطمینان از این که شهروندان اقدامات پیشگیرانهی مناسب را رعایت میکنند از پهپادها هم کمک میگیرد.
با این که گسترش سریع کرونا در دنیا وحشتناک است، اما وقتی همکاری بیسابقه و تحسینبرانگیز مسئولان بهداشتی، سیاستمداران و کارکنان بخشهای مختلف را میبینیم، متوجه میشویم که این مشکل، پرتوی از امید را هم با خود به همراه دارد.
ما می بایست قدردان زحمات کارکنان بخش بهداشت و درمان، دانشمندان، متخصصان و باقی کارکنانی باشیم که برای فرونشاندن این اپیدمی، سخت در تلاشند.
مقابله با کرونا توسط هوش مصنوعی در ایران
سامانه هوشمند تشخیص کووید ۱۹ توسط محققان دانشگاه صنعتی شریف و با همکاری دانشگاههای علوم پزشکی کشور در معاونت علمی رونمایی شد. محققان دانشگاه صنعتی شریف موفق به طراحی و ساخت سامانه ای شدند که می تواند به وسیله هوش مصنوعی و سی تی اسکن، کووید ۱۹ را در کمتر از چند دقیقه با ضریب ۹۷ درصد تشخیص دهد.
طرح ها و ایده های خود را برای مقابله یا درمان ویروس کرونا جهت حمایت و سرمایه گذاری به باشگاه پژوهشگران و نخبگان لیدکلاب ارسال کنید.